Blogg

Senaste resan, december 2019

Under den senaste resan besökte Tresor våra projekt för att bevaka arbetet samt utvärdera och sammanfatta det gångna året. Han besökte tjejerna som deltar i vårt microlånprojekt (syutbildning) och han köpte symaskiner till de tjejer som nu är klara med sin utbildning så att de ska få en möjlighet att försörja sig på egen hand.

Han besökte även vår nuvarande skola samt det sjukhus där vi samarbetar med Katolska kyrkan. Tresor hade med sin glasögon från Sverige som personalen på sjukhuset, efter en genomförd synundersökning, delade ut kostnadsfritt till behövande. Han träffade även personalen som arbetar med undernärda barn, ett arbete som vi stöttar i form av månatliga matleveranser.

Tresor besökte även Sveriges ambassad i Kinshasa för att berätta om Hope for Kinshasa samt delta i ett Luciafirande. Sist men inte minst besökte Tresor marken där vi bygger vår internatskola. Byggnationen fortsätter enligt plan och snart är den första etappen färdigställd. Vi har därmed kommit ett steg närmare drömmen om ”The School of Hope”.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply