Blogg

School of Hope

Våren 2018 köpte vi en 10 hektar stor mark utanför Kongo-Kinshasas huvudstad Kinshasa. Hösten 2018 påbörjade vi byggprocessen av vår internatskola på denna mark . Sedan dess har vi rest ner till Kongo otaliga gånger för att övervaka byggprocessen. Nu står två skolbyggnader klara, den ena innehåller skolsalar och den andra sovsalar, matsal, bibliotek och kontor.

Vi har även gjort klart entrén med parkering samt två stycken bungalows. Plantering och anläggning av gräs, växter, buskar och träd har påbörjats och pågår för fullt. En tennisbana, volleybollplan samt fotbollsplan är klara. Vi har även borrat en vattenbrunn samt installerat soldriven gatubelysning. Skolan kommer att få el från solceller som vi har installerat. Vi har även kommit igång med odling av olika grödor. Nu återstår endast några små detaljer för att skolan ska bli klar inför skolstart hösten 2022.

Bilden ovan visar vår park som vi håller på att färdigställa samt entrén, våra bungalows samt tennis- och volleybollplan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply